Cukr je sladké pokušení

Pro někoho je cukr zcela běžná záležitost a nijak se nepozastavuje nad jeho účinkem, který se projevuje velmi nenápadně. Pití sladkých limonád, pojídání nazdobených pochutin, ačkoliv jsou velmi lákavé a celkově další příjem bílého cukru se nám stává dříve nebo později velkou pastí. Nadváha nebo obezita na sebe nedá dlouho čekat, když budeme denně konzumovat velké dávky. Je pravdou, že změna se neodehrává ihned, ale časem se projeví na zdraví a hlavně když to budeme nejméně čekat. Spadneme do pasti, kterou jsme si sami připravili.kostky cukru

Sladit se dá i jiným způsobem

V dnešní době se ale všeobecně o cukru ví, že neprospívá lidskému organismu a tak se ho uživatelé snaží nahradit. Otázkou je, zdali se jim bude dařit, když bílý vymění za hnědý. V mnoha případech to již nebude účinné ani tehdy. Pokud se například projeví cukrovka, tak bohužel není výhrou sáhnout ani po medu a je třeba hledat jiné alternativy. Například velmi často se využívá stévie či jiná sladidla včetně sirupů. Ne všechna jsou ovšem chutná, spíš po nich zůstává taková určitá pachuť, která spíš odnaučí sladit. To sice není na škodu, ale přece jenom sladký koláč bez cukru, to nebude to pravé k odpolednímu šálku kávy. Ovšem když nahradíme bílý nezdravý cukr a použijeme březový cukr, tak budeme překvapeni výsledkem. V podstatě budou k nerozeznání, ale pozor, zdání klame.sypký cukr – sladidlo
Proč je lepší Xylitol neboli březový cukr?

  • Je přírodního rostlinného původu a nalezneme ho také v různém ovoci nebo zelenině.
  • Získává se především ze skandinávské břízy a bukového dřeva, jedná se o velice náročný výrobní proces.
  • Má o 40% méně kalorií, než klasický cukr.
  • Díky nízkému glykemickému indexu je vhodný i pro diabetiky, případně pro všechny, kteří redukují svoji hmotnost.
  • Tělo si ho dokonce vyrábí i samo v menších dávkách.
  • Šetří také naše zuby a postavu rovněž.
  • Je sice dražší, ale zdravější a vesměs se dá použít všude stejně jako rafinovaný cukr.